27117

24-31 Ekim Ulusal Anatomi Farkındalık Haftası

Anatomi Ailesinin Değerli Üyeleri,

 

Bedenin ölümden sonra kadavra olarak bağışlanması konusunun ülkemizde yeterince bilinmediğinin hepimiz farkındayız. Pek çok anatomi kongresinde ve toplantısında hemfikir olunduğu üzere, toplumu bu konuda bilgilendirme sorumluğu öncelikle Anatomistlere ait görünmektedir. 24-31 Ekim Ulusal Anatomi Farkındalık Haftası yaklaşırken, her yıl olduğu gibi bu yıl da “Beden Bağışı” hakkında toplumda farkındalık yaratmak üzere bu haftayı etkili biçimde değerlendirebilmek için (faaliyetler için takvim oluşturulması, gerekli izinlerin alınması, ilgililere duyuruların yapılması, diğer hazırlıklar vs. ) bir ön hatırlatma yapmak isteriz.

 

Kadavrası olan/olmayan tüm anatomi anabilim dallarının, belirtilen tarih aralığında kadavra bağışı hakkında toplumu bilgilendirmeye yönelik, gerçekleştireceği yerel/ulusal faaliyetlerin (Kadavra Bağışı hakkında üniversitelerde öğrencilere ve halka açık bilgilendirme toplantısı, Beden Bağışına Teşekkür Töreni, Kampüs alanlarında ya da AVM gibi halka açık yerlerde stant açıp bilgi verme, soruları yanıtlama, doküman dağıtma, yerel/ulusal radyo ve televizyonlarda bilgi paylaşma vb.) tümünün birlikte daha güçlü ve yaygın bir etki oluşturacağı kanaatindeyiz.

 

24-31 Ekim 2018 tarih aralığında gerçekleştirilen faaliyetlerin detaylarının anatomi grubunda paylaşılması, konuya katkı sunmayı düşünen diğer anatomi bölümleri için de ilham verici olacaktır.

 

Anabilim Dallarının “Beden Bağışı” hakkında toplumda farkındalık yaratmak üzere gerçekleştirmeyi planladıkları faaliyetler için talep etmeleri halinde Dernek Yönetim Kurulu elinden gelen desteği sağlamaya hazırdır.

 

Saygılarımızla.

 

TAKAD Yönetim Kurulu