UÇEP Geri Bildirim

Sayın Hocalarımız,
Tıp Dekanları Konseyi, Ulusal Çekirdek Eğitim Programı (UÇEP) 2026 için çalışmalara başlamıştır. Bu çalışmalar kapsamında derneğimize resmi yazı gönderilmiştir. Bu yazıda  “Ülkemizde eğitim veren yaklaşık 120 tıp fakültesinin eğitim programında içerik açısından (konu başlığı, ders saati gibi) önemli farklılıklar olabilmektedir. UÇEP çalışmaları bu farklılıkları en aza indirmek ve eğitimde belirli bir standartı sağlamak açısından son derece önemli bir rehberdir. Hazırlığına yeni başlanan UÇEP-2026’da, Temel Bilimler için bir UÇEP oluşturulması planlanmaktadır. Bu amaçla tüm temel bilimlere ait anabilim dalları derneklerinden bir çalışma yapmalarının istenmesi planlanmış ve tıp eğitimi programında, ilgili anabilim dalına ait anlatılması gereken ders başlıklarının, her bir başlık için yaklaşık kaç saatlik derse gereksinim olduğunun, yine ilgili konunun öğrenilmesi için gereken pratik uygulama başlığı ve saatinin belirlenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Dernekler tarafından yapılacak olan bu çalışmalar daha sonra UÇEP-2026 çalışma grubu tarafından da değerlendirilecek ve UÇEP-2026’da Temel Bilimler için UÇEP bölümünün yer almasına çalışılacaktır.”  bilgisi verilmiştir.
İstenen örnek tablo Anatomi ÇEP 2018 raporu da göz önüne alınarak taslak olarak hazırlanmıştır. Tüm tıp fakültelerindeki anatomi eğitimin birbirinden büyük farklılıklar içerdiği bilinmektedir. İstenen bilgilerin her fakülte için farklılık göstereceğe aşikardır.  Ancak taslak olarak hazırlanan tablonun  UÇEP Temel Tıp çalışma grubuna bir rehber oluşturacaktır. Bu nedenlerle taslak tabloyu inceleyerek  geri bildirimlerinizi aşağıda paylaşılan form aracılığıyla 20 Ekim 2024 tarihine kadar bize gönderebilirsiniz. Geri bildirimleriniz dernek yönetimi tarafından değerlendirilerek kabul edilen düzeltmeler yapılarak UÇEP çalışma grubuna gönderilecektir.

Google Forms Bağlantısı;